Korkuyu sindireceğiz! Herkes için dolaşım özgürlüğü!Faşizme geçit yok!

Son bir yıl içerisinde Kıbrıslı Türklere  (k/t) ve Kıbrıslı Türklerle işbirliği yapan Kıbrıslı Rumlara (k/r) karşı ELAM üyeleri ve öteki faşistlerce yapılan saldırılar daha sık bir hale geldi.

index

Bazı saldırılar basında yer almış olmasına rağmen k/t ile yapılan görüşmelerden basında yer alan olayların sadece buz dağının görünen ucu olduğu anlaşıldı.

Bir çok vakada saldırılar kayıt altına alınmadı. k/t polise gitmeye korkuyor. Polise gidenlerin ise şikayetlerinin işleme konulması polis memurları tarafından engellenmekte şikayetlerinin bir sonuç doğurmayacağını,  işleme konulsa bile hiçbir şey yapılamayacağı söylenmekte- aslında bir şey yapmayacaklarını ima etmekteler.

Düzenin siyasi partileri ise, saldırılar gündeme geldiğinde bile bu saldırıları kınayan açıklamalar yapmamaktadırlar. Tam tersine büyük bir çoğunluğu dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmakta, bu tür saldırıların münferit, tek tük gerçekleştiği iddia etmektedirler.  Bir takım nefret gösterilerinde örneğin Larnaka’da 2010 yılında göçmenlere karşı yapılan gösteride, Ağustos ayında patates ihracatçısına yapılan saldırıda bu partilerin parlamentodaki millet vekilleri yer almıştı! 2010 yılındaki gösteride Demokratik Parti DİKO milletvekili Koulias ve Ağustos’daki saldırıda DISI’nin 4 milletvekili ve Dayanışma Hareketi’nin1 milletvekili yer almıştı!

Sadece AKEL olaylar karşısında farklı davrandı. Farklılıklarını 3/8/2016 tarihinde k/t karşı gerçekleşen saldırının polis kaydının alınmasının sağlanması,  ve 17/11/2015 tarihinde Politeknik ayaklanması gösterilerine adanın birleşmesi pankartları dahil ettiler. Ancak biz bunun yeterli olduğuna inanmıyoruz.

Biz polisi, basının ve siyasi partilerin duruşunun tesadüfü olduğuna inanmıyoruz. Kasıtlı olarak ELAMın yaptıklarını, faşist saldırıları örtbas etmek, kutuplaşmayı sağlamak istiyorlar. Bunun sebebi de ELAM’ın egemen sınıfın ve sistemin çıkarlarına hizmet etmesidir.

KR egemen sınıf her ne kadar da ikiye ayrılmış olsa bile, bir tarafta çözüm istermiş gibi yapanlar ve bir tarafta çözüm istemeyenler ortak oldukları bir nokta var Kıbrıs sorunu ile ilgili bir anlaşma olmazsa bu durum çıkarlarına hizmet edecek tercihleri güneyin Kıbrıslı Rum olmasıdır.

Ancak çok iyi biliyorlar ki iki toplum yakınlaştıkça, birbirleriyle muhatap oldukça, işbirliği yaptıkça, birbirlerine alışınca ayrılık değil Kıbrıs soruna çözüm isteyecekler.

Her ne kadar da egemen sınıfın milliyetçi kesmi kontrol noktalarını legal olarak kapatamasa da egemen sınıfın anlaşma isteyen kesmi bu anlaşmanın çıkarlarına hizmet edip etmeyeceğinden emin olamadıkları için ELAMı kullanarak  korku salarak ve akıllarda kontrol noktaları yaratarak gelecek için çatışma tohumları ekmekte veya  çözüme karşı tavır alma ve böylelikle ayrılığa sebebiyet vermek.

Ama biz, gerçek çözüm ve adanın tekrar birleşmesini isteyenler, en temeli ada içinde serbest dolaşım, halkların ve işçilerin her iki taraftan dayanışma içerisinde olması isteyen bizler ellerimizi kavuşturup bekleyemeyiz.

Ne yapabiliriz?

Bütün saldırıları kayıt altına almak, belgelemek, gündeme getirmek, halkın bilgisine getirmek, arşivlemek- bugüne kadar meydana gelmiş tüm saldırılar ve gelecekte olma ihtimali olan saldırılar.

Böylelikle aşırı tepki gösterdiğimizi söyleyenlere veya tek tük hadiseler olduğunu iddia edenlere biz aşırı tepki göstermiyoruz bu saldırılar faşistler tarafından meydana gelmektedir diye tek tuşta tümünü gözlerinin önüne serelim.

Tüm bu saldırı vakalarını polise bildirmek istiyoruz. Polisin bu saldırganları yakalayacağına dair bir yanılgımız yok, birçok kere olduğu gibi yine hiçbir sonuç alamayacağımızı biliyoruz. Fakat poliste en azından böyle bir kayıt olmalı.

Avukat, gazeteci ve aktivistlerden bir ağ oluşturmak istiyoruz ki hukuksal olaraktan yardım gereken durumlarda yardım almayı sağlayıp olayları gündeme halkın bilgisine gelmesine mümkün olduğunca sağlamayabilelim.

Tüm bunları gerçekleştirebilmek için bu saldırılar ile ilgili bilgisi olan herkese çağrıda bulunuyoruz. Saldırıya uğrayanların kimliklerini gizli tutarak tüm bu saldırıların gündeme gelmesini halkın bilgisine gelmesini sağlayacağız.

Bu saldırıların kayıt altına alınıp belgelenmesi için yardım etmek isteyen herkese bizim ile iletişime geçmesini rica ediyoruz. Hukuksal yardıma ihtiyacı olan kişiler için bu hukuksal yardımın sağlanması için de istekli tüm avukatlara çağrıda bulunuyoruz. Bu olayları basına yansıtılması için de basın görevlilerini istekli tüm basın görevlilerine bizimle iletişime geçmeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Faşistlerin sınırdan geçmek isteyen insanları korkudan geçmelerine sebep olmalarına izin vermeyeceğiz. Korkuyu sindireceğiz! Destek ağı oluşturacağız. Böylelikle faşistlerin adayı gerçek sınırlarla veya akıllarda yaratılan korkularla bölmesine izin vermeyeceğiz. Gerçek bir çözümün garantisi iki toplum arasında işbirliği ve dayanışma ile sağlanır.

Bize konu ile bilgilerinizi veya yardım taleplerinizi Türkçe, Rumca veya İngilizce olarak breakthefearcy@gmail.com gönderiniz.

Veya 99190164 (İngilizce veya Rumca) ve 00905338650425  (Türkçe)  numaralarından arayınız.

 

Korkuyu sindireceğiz! Herkes için dolaşım özgürlüğü!Faşizme geçit yok!’ için 2 yanıt

  1. […] Şimdiye kadar saldırıya uğramış ve bundan sonra da uğrayacak olan bütün Kıbrıslı Türkler için bir destek iletişim ağı oluşturmak amacıyla bir kampanya başlattık. (kampanya hakkında daha fazla bilgi için bkz: https://nedacy.wordpress.com/2016/10/23/korkuyu-sindirecegiz-herkes-icin-dolasim-ozgurlugu-fasizme-g&#8230😉 […]

    Beğen

  2. […] Şimdiye kadar saldırıya uğramış ve bundan sonra da uğrayacak olan bütün Kıbrıslı Türkler için bir destek iletişim ağı oluşturmak amacıyla bir kampanya başlattık. (kampanya hakkında daha fazla bilgi için bkz: https://nedacy.wordpress.com/2016/10/23/korkuyu-sindirecegiz-herkes-icin-dolasim-ozgurlugu-fasizme-g&#8230😉 […]

    Beğen

Yorum bırakın